Behandelingen

Het belang van trimmen

TrimsalonEen goede vachtverzorging is erg belangrijk voor de conditie van de huid. Een slecht verzorgde vacht met klitten geeft een dier veel ongemak. Bij veel haar en klitten kan een vacht gaan vervilten en kunnen smetplekken gaan ontstaan. Ook parasieten zoals vlooien kunnen veel ongemak voor de hond (en uzelf) veroorzaken. Een goed verzorgde vacht is daarom voor iedereen plezierig. Trimmen is de verzamelnaam voor de verschillende soorten vachtverzorging voor de hond. De behandeling is afhankelijk van het ras en de soort vacht.

 • Knippen
  De vacht met de schaar ingekort en/of in model gebracht. 
  (bijv. Maltheser, Poedel, Boomer, Kruisingen)
 • Effileren
  Met een aan één kant getande schaar wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect. 
  (bijv. Maltheser, Boomer, Bearded Collie, Golden Retriever)
 • Scheren
  Hierbij wordt de vacht met een tondeuse ingekort, de lengte hiervan is afhankelijk van de scheerkop die gebruikt wordt; tussen 1 mm. en 12 mm. 
  (bijv. Poedel, Kruisingen, andere rassen uit noodzaak of op uitdrukkelijk verzoek.)
 • Plukken
  Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenlaag er niet vanzelf uitvalt. Deze moet er dus handmatig worden uitgeplukt als deze begint los te laten. Dit dient 2x tot 4x per jaar te gebeuren en is niet pijnlijk omdat deze loszit. 
  (bijv. Bouvier, Cairn Terrier, West Highland White Terriër)
 • Ontwollen
  Sommige honden hebben een dikke, wollige ondervacht. Deze wordt met de was- blaas methode eruit gehaald, om klitten en vervilten te voorkomen.
  (bijv. Golden Retriever, Labrador Retriever, Berner Sennen, New Foundlander)
 • Wassen en föhnen
  Om de huid en haren goed te reinigen wordt de hond lekker gewassen en gedroogd.
  (alle rassen)

​Bekijk een indicatie van de prijzen van deze behandelingen


De behandeling

Wanneer u uw hond laat trimmen worden ook de nagels geknipt, oren schoongemaakt, het gebit nagekeken en indien nodig de anaalklieren geleegd en natuurlijk een verfrissend bad.
Kortom, een volledige schoonheidsbehandeling voor uw hond.


Tijdens pension verblijf

Vies worden!U kunt uw hond laten wassen aan het einde van zijn/haar vakantie, zodat hij weer lekker schoongewassen mee naar huis kan. De kosten hiervoor bedragen tussen € 15,- en € 30,- afhankelijk van grootte en vachtsoort.

Klik hier voor meer info over wassen tijdens pensionverblijf

Uw hond kan ook professioneel getrimd worden tijdens zijn/haar verblijf in ons pension, zodat u hem weer helemaal als “nieuw” ophaalt. Maakt u hiervoor wel tijdig een afspraak.


Afspraak maken

Wij werken uitsluitend op afspraak zodat we voldoende tijd voor uw hond kunnen inplannen.