"Risico" rassen

Eerst even een misverstand de wereld uit ruimen:

"Een goed ingeprente, gesocialiseerde en opgevoede hond van een zgn. Risico-ras* bijt niet per definitie vaker dan andere hondenrassen."

Toch is het zo dat wij in de zomervakantie helaas geen Risico-rassen kunnen aannemen voor een pensionverblijf. Dat komt omdat wij een Risico-ras altijd apart in een kennel moeten plaatsen, dus niet samen met een andere gast. Dit in verband met aansprakelijkheid ten opzichte van onze andere gasten; bij een bijtincident is het altijd zo, dat er vanuit wordt gegaan dat de Risico-hond "de schuldige" is, ook als een andere hond de “aanstichter” is en “ik had immers kunnen weten dat dit onbetrouwbare honden zijn, die erg sterk zijn in de kaken en dus ernstige schade kunnen aanrichten”. Wij kunnen in zo’n geval worden beticht van nalatigheid.

Als service is het buiten de vakanties wel mogelijk voor je Risico-hond te reserveren. Mede door het extra werk gelden hiervoor andere tarieven, kijk hiervoor in de prijslijst. Als je ervoor kiest uw hond bij ons te laten logeren is het altijd zo dat, hoe lief je hond ook is, hij om bovengenoemde reden, wel even veel uren als de rest buiten is, maar nooit in de roedel met de andere gasten. Voor pups en jonge honden kan een uitzondering gemaakt worden. Dit gaat altijd in overleg.

* Met Risico-ras wordt bedoeld: die rassen die oorspronkelijk gefokt zijn om, voor welk doel dan ook, hard te kunnen bijten en daarvoor ook zijn uitgerust met groot ontwikkelde kaakspieren.