Niet sociale honden

Hele grote hondenIndien uw hond soms vecht met andere honden of hyperseksueel gedrag vertoont en ongeremd “rijdt” op andere honden spreken we van een niet sociale hond.
Buiten de vakantie periodes is dit gedrag alleen erg vervelend voor alle betrokkenen; voor de reu zelf, die gefrustreerd is omdat hij "behoeftes" heeft waar die niets mee kan/mag, voor de hond waarbij hij probeert deze behoefte te bevredigen en voor onze verzorgers die hier constant op moeten reageren is het ook niet leuk.
In vakantie periodes hebben we onvoldoende mogelijkheden om dit soort honden apart te plaatsen.
Ook voor zgn Powerbreeds of Hoog Risico honden is ons pension minder geschikt in de vakanties omdat wij er op ingericht zijn honden samen te laten "wonen" en spelen.

Het brengen van een hond die niet gecombineerd kan / mag worden met een andere hond zal in vakantie periodes leiden tot een toeslag op de verblijfsprijzen. Ook indien wij hier tijdens het verblijf pas achter komen. Wellicht is een (chemische) castratie een oplossing voor uw overactieve reu. Als u hier vragen over heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen. Anke, onze gedragstherapeut zal al uw vragen beantwoorden.
Voor details over een (chemische) castratie kunt u terecht bij uw dierenarts; houdt in beide gevallen, zowel bij een chemische als een chirurgische castratie, rekening met een inwerktijd van ± 6 weken.

Bekijk onze informatie over roedelgedrag.