Proefovernachting gratis 3=2

Dit kortingsarrangement is alléén geldig buiten schoolvakanties en de weekenden (dus van maandag t/m vrijdag). Door de aanwezigheid van Anke, onze gedragstherapeut, krijgen we een duidelijker beeld van uw hond, zijn gedrag in de roedel beter inschatten en kunnen we een goed advies geven.

Vaak krijgen wij de vraag of de hond vóór zijn echte vakantie een dagje mag komen wennen. Ik weet dat het bij veel hondenpensions zelfs verplicht is, maar wij hebben daar een andere mening over.

Omdat wij het belangrijk vinden dat uw hond bij zijn allereerste verblijf voldoende tijd krijgt om te wennen aan het dagritme en routine in ons hondenpension, krijgt u van ons bij een reservering van 3 overnachtingen de 3e nacht gratis. Wij vinden het belangrijk dat de hond hier weer weg gaat met een fijn gevoel, gewend aan het feit dat je met andere honden lekker kunt spelen, ook zonder baasje in de buurt. Dat het alleen maar leuk is in een hondenpension. Sommige honden hebben 10 minuten nodig om te wennen, in extreme gevallen, kan dit heel soms ook een paar dagen duren.

Kleine hondenNu zult u misschien denken: “Is dat niet te lang voor mijn hond voor een eerste hondenpensionverblijf?”
Het antwoord is: ‘Nee, honden hebben geen tijdsbesef, ze leven in het NU.” Het maakt voor de hond dus niet uit of hij 1 dag, 1 week of 1 maand verblijft hier. U hoeft dus absoluut geen schuldgevoel te hebben over de lengte van het verblijf!
Vaak is het moment van afscheid nemen van het baasje tijdens zo’n eerste bezoek het moeilijkste momentje; zowel voor de hond als voor het baasje. Veel honden zijn de eerste keer erg onder de indruk van de (vaak blaffende) honden die al in de speelweide zijn en komen kijken "wie die nieuwe is". Dit uit zich vaak in een lage staart en wat terughoudende lage lichaamshouding; dit is volkomen normaal hondengedrag en getuigd van een goede sociaalvaardigheid. Baasjes ervaren dit moment echter vaak als onprettig en zielig om te zien. Dit is absoluut niet nodig, het is immers de manier waarop honden met elkaar (nonverbaal) communiceren. Het zou veel verontrustender zijn als uw hond bij zijn eerste bezoek hier met een hoge staart op de al aanwezige honden zou afrennen, dat doen wij mensen ook niet als we ergens "nieuw" binnen komen waar we niemand kennen. Wij laten alle "nieuwkomers" gedoseerd kennis maken met de al aanwezig gasten, op het tempo dat voor elke individuele hond prettig is. Het is voor baasjes belangrijk om te weten dat het bij honden werkt een beetje werkt als: uit het oog, uit het hart. Als hij het baasje niet meer ziet, hoort of ruikt, gaat hij over tot de “orde van de dag”…… en dat is kennis maken met zijn nieuwe omgeving en de andere honden. U zult dus begrijpen dat het in het belang van de hond is om het "afscheidmoment" zo kort mogelijk te houden.

Verplicht? Ja!!

Het is verplicht om voorafgaande aan het geplande pensionverblijf een proefverblijf te doen.
Er zijn een aantal voordelen waardoor dit de meest optimale start geeft voor een leuk verblijf.... zeker als de eerste echte vakantie in een schoolvakantie valt en het dus veel drukker is. De voordelen zijn:

  • Tijdens een proefverblijf, dat altijd buiten de schoolvakanties en weekenden gepland wordt, kan de hond rustig aan de nieuwe omgeving wennen met een veel kleiner aantal speelkameraadjes.
  • Na een proefverblijf zijn de baasjes er meestal wel van overtuigd dat de hond het goed naar zijn zin heeft in ons hondenpension en kunnen ze met een gerust hart op vakantie, zonder zich zorgen te hoeven maken tijdens hun vakantie; dat is wel zo fijn!!
  • Voor ons is het fijn om te weten "wat voor vlees we in de kuip hebben" in een drukke periode en kunnen evt nog wat (gedrags) adviezen meegeven. Roedelgedrag in een hondenpension is vaak heel anders dan gedrag thuis. Klik hier voor meer informatie over roedelgedrag​

Als er onduidelijkheid is over het functioneren van uw hond in een roedel, kan er ook een dwingend advies gegeven worden voor een (chemische) castratie. Zeker als dit verblijf moet gaan plaatsvinden in een drukkere periode. Dit kan nodig zijn om de veiligheid van uw eigen hond en/of de andere gasten te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over misvattingen