Proefovernachting

Verplicht? Ja!!

Het is verplicht om voorafgaande aan het geplande pensionverblijf een proefverblijf te doen.
Er zijn een aantal voordelen waardoor dit de meest optimale start geeft voor een leuk verblijf.... zeker als de eerste echte vakantie in een schoolvakantie valt en het dus veel drukker is. De voordelen zijn:

  • Tijdens een proefverblijf, dat altijd buiten de schoolvakanties en weekenden gepland wordt, kan de hond rustig aan de nieuwe omgeving wennen met een veel kleiner aantal speelkameraadjes.
  • Na een proefverblijf zijn de baasjes er meestal wel van overtuigd dat de hond het goed naar zijn zin heeft in ons hondenpension en kunnen ze met een gerust hart op vakantie, zonder zich zorgen te hoeven maken tijdens hun vakantie; dat is wel zo fijn!!
  • Voor ons is het fijn om te weten "wat voor vlees we in de kuip hebben" in een drukke periode en kunnen evt nog wat (gedrags) adviezen meegeven. Roedelgedrag in een hondenpension is vaak heel anders dan gedrag thuis. Klik hier voor meer informatie over roedelgedrag​

Als er onduidelijkheid is over het functioneren van uw hond in een roedel, kan er ook een dwingend advies gegeven worden voor een (chemische) castratie. Zeker als dit verblijf moet gaan plaatsvinden in een drukkere periode. Dit kan nodig zijn om de veiligheid van uw eigen hond en/of de andere gasten te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over misvattingen